Goudprijs verwachting Standard Chartered

De goudprijs kan op korte termijn last hebben van prijsdruk door korte termijn speculatie en druk door technische indicatoren volgens Standard Chartered. Voor de rest van 2019 verwacht de Britse bank dat de goudprijs naar het niveau van $1450 per troy ounce zal stijgen.

De voorziene stijging in de goudprijs in het vierde kwartaal is volgens de bank een gevolg van wijziging in het beleid van centrale banken in combinatie met handelsspanningen, lagere rentes, geopolitieke spanningen en centrale banken die goud kopen.

De goudprijs steeg deze week naarste hoogste niveau in 6 jaar tijd, gemeten in Amerikaanse dollars. Standard Chartered hanteerde eerder nog een koersdoel van $1325 per troy ounce.

5 maart 2019
Goudprijs verwachting Goldman Sachs

Het koersdoel voor goud en zilver is verder verhoogd door Goldman Sachs. De Amerikaanse bank verhoogde in januari ook de koersdoelen van beide edelmetalen. Het koersdoel voor de komende drie, zes en twaalf maanden is met $25 per troy ounce omhoog gegaan.

Sinds eind september zijn de prijzen van goud en zilver hard gestegen. In Amerikaanse dollars is de goudprijs gestegen van $1185 naar $1343 per troy ounce tot eind februari. De laatste 2 weken hebben beide edelmetalen weer wat van de winst ingeleverd. Goud noteert momenteel net onder $1300.

De zilverprijs is in dezelfde periode gestegen van $14 per troy ounce naar het niveau van $16,16 op 20 februari 2019. Een stijging van ruim 15%. In de afgelopen 2 weken leverde zilver bijna $1 per troy ounce in.

Koersdoel Goud naar $1450 per troy ounce

Goldman Sachs heeft het koersdoel voor de komende 3 maanden met $25 per troy ounce verhoogd. Het nieuwste koersdoel komt uit op $1350. In Amerikaanse dollars kan de goudprijs dus met 5% stijgen in de komende 3 maanden volgens de analisten van Goldman Sachs.

Voor de komende 6 maanden is het koersdoel verhoogd naar $1400 per troy ounce. Het koersdoel voor de komende 12 maanden is naar $1450 gestegen. Vanaf het huidige niveau van $1285 zou de goudprijs de kokende 12 maanden bijna 13% kunnen stijgen wanneer de verwachtingen van Goldman Sachs uitkomen.
Goudprijs verwachting ABN AMRO

18 maart 2019

Koersdoel voor goud blijft ongewijzigd maar zilver gaat omlaag bij ABN AMRO. Afgelopen week wijzigde de bank het koersdoel voor zilver. De zilverprijs noteert momenteel $15,39 per oz (€436 per kg). Op de laatste handelsdag van 2018 sloot zilver op $15,42 per oz (€436 per kg).

De goudprijs staat momenteel op $1308,50 per oz (€37.060 per kg). Vorig jaar sloot de goudprijs op $1278 per oz (€35.970 per kg). De analiste van ABN AMRO herhaalde opnieuw het koersdoel voor goud. De goudprijs zal volgens de ABN AMRO eind maart sluiten op het niveau van $1300 per oz.

Voor eind juni van dit jaar gaat de bank uit van een goudprijs van $1325 per oz. Vervolgens kan goud dan verder stijgen naar $1350 eind september. De goudprijs zal het jaar afsluiten op $1400 per oz. Hierna gaat de ABN AMRO ervan uit dat de goudprijs elk kwartaal met $25 per oz zal stijgen om zo eind 2020 op het niveau van $1500 te eindigen.
Zwakkere Amerikaanse dollar gunstig voor edelmetalen

De ABN AMRO gaat uit van een zwakkere Amerikaanse dollar. Een zwakkere dollar betekent veelal een hogere goudprijs. De momenten dat de dollar en de goudprijs daalde zijn schaars. Meestal was er op dat moment sprake van een stijging van de reële rente (rente minus inflatie) in de VS. Deze momenten zijn volgens de ABN AMRO uitzonderlijke gevallen.

Daarnaast verwacht de bank dat de FED de rente niet zal verhogen. Ook andere centrale banken zullen de rente minder snel dan verwacht verhogen. Deze ontwikkeling is gunstig voor de edelmetalen maar met name voor goud. De ABN AMRO verwacht dat de 10-jaars rente in de VS licht zal gaan dalen.

Als derde factor verwacht de ABN AMRO dat China de economie zal blijven stimuleren. Dit kan in combinatie met een trade deal tussen de VS en China leiden tot een fundament onder de Chinese munt en de goudprijs. China vormt een cruciaal deel van de vraag naar goud. Een stabielere economie betekent een versteviging van deze vraag.

De vraag naar goud vanuit de centrale bank van China zal tevens een (beperkte) positieve invloed hebben op de goudprijs. De analiste van de ABN AMRO gaf verder aan dat het technische plaatje van de goudprijs positief is, ondanks de recente daling in de goudprijs.

Goudprijs boven 200-daags gemiddelde

De huidige goudprijs is boven het 200-daags gemiddelde dat op $1250 per oz ligt. De bank gaat ervan uit dat de goudprijs boven dit niveau zal blijven ondanks dat goud het niveau van $1250 zou kunnen testen de komende maanden. Mocht dit moment komen dat kan dit een mooi instapniveau zijn voor beleggers, aldus de bank. Komono heren horloges

 

Goudprijs per kilo

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs, elke minuut van de dag. Wereldwijd en in iedere munt. De goudprijs en zilverprijs komen tot stand op de wereldmarkt. Op de markt zijn er kopers en verkopers die tegenover elkaar staan. De koper heeft een bied-prijs en de verkoper laat-prijs. De prijs tussen de biedprijs en laatprijs is de middenkoers. Op deze manier wordt de goudkoers en de zilverkoers bepaald.